{:sq}Rostec mori kontrollin e projektit NSSA

{:sq}

Gazeta “Vedomosti”

Shteti Corporation “rostec” të fituar kontrollin e kompanisë “kombëtare ambulancë ajrore të shërbimit” (NSA; një projekt i përbashkët i shtetit Corporation “rostec” dhe Shën Petersburg helikopter center “Heli-drive”), kjo është raportuar në lidhje me punonjësit e dy kompanive e helikopterëve. Transaksioni u zhvillua në verën e vitit 2019, kushtet e saj nuk ishin zbuluar. Kujtojnë se fillimisht rostec në pronësi 25% të shoqërisë, e mbetur 75% nëpërmjet “Heli-drive” është i kontrolluar nga biznesmeni Ivan Yatsenko.

Në vitet 2019-2021 NSA kishte për të marrë 150 shëndetësore helikopterë, megjithatë, projekti ka vështirësi në 2019 ishte dorëzuar vetëm 8 e 50 makina. Kjo situatë e ka buruar nga-për problemet me financimin: bankat kanë refuzuar të japin hua për projektin, për shkak të rreziqeve të larta, sipas burimeve “Vedomosti”.

“Ekziston një nevojë për të rregulluar projektit: rishikuar financiare model”, — tha përfaqësuesi i shtetit Corporation “Vedomosti”.

Ajo është e njohur se financimi për projektin e ambulancës në kurriz të bonove çështje do të ofrojë “bija” e “Rostec” kompania “RT-Finans”. E qiradhënësi do të jetë “Avia kapitale shërbimet LLC” është një degë e Korporatës.

Ofrimin e 50 aeroplanëve gjithashtu u zhvendos: deri në fund të vitit 2020 është planifikuar për transferimin e NSSA 29 helikopterë, 54 “Ansat” dhe 33 Mi-8 do të kalojë për shërbimin në 2020-2021 vjet Në të ardhmen helikopter i automjeteve plan për të rritur “si kushtet ekonomike”. Deri në fund të 2021 NSA do të veprojë 95 helikopterë në vend të 150.

Problemi kryesor i zhvillimit të projektit është çështje e thyer-edhe. Përkundër faktit se në vitin 2018 rostec lobuar rezoluta e qeverisë që NCSA ishte e njohur si një e vetme e sanitare operatori, si dhe rajonet ishin në gjendje për të konkluduar me kompaninë e kontratave pa konkurs, fluturimi orë, si e vlerësuar nga ekspertët në industri, pa konkurs do të kushtojë 120-130 mijë FSHIJ është e nevojshme për të thyer edhe projekti 175-185 mijë FSHIJ

Përfaqësuesi i “Rostec” pohon se “me aktuale financiare model projekti është plotësisht e kthyeshme dhe ka të mira perspektivat ekonomike”. Në kompaninë “Heli-drive” rishikimi Yatsenko për këtë arsye nuk mund të merret.

Burimi: rostec do të krijojë një gjigant helikopter operatori” Aleksandër Vorobyov (material për të paguar një abonim).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *