{:sq}Helikopteri pilotë në kërkim për heqë fuqi

{:sq}

Në rënie në vitet e fundit, që veprojnë fluturues komerciale helikopterë nga fundi i 2018 fundi hyri në një të vogël plus. Nxitësi kryesor i rritjes ishin fluturimet në interes të aeroplanit, ndërsa naftë dhe tregut të gazit është ende në një ahur të ul receptorin e telefonit. Megjithatë, në rastin e monopolization e një segmenti të mjekësisë dhe operatorët e transportit të keni për të gjetur pika të reja për zhvillimin dhe kjo me rritje të mirëmbajtjes, si dhe mungesa e personelit.

Tregu rus të helikopteri i shërbimeve është duke përjetuar jo mirë të kohës. Nga 2013-2017 operacional të fluturimit helikopterë të aviacionit civil të Federatës ruse, të regjistruar në komerciale certifikatat e operatorëve ranë me 14%, për 388 mijë h — ky ishte një rekord i ri në tanishme dekadë. Më parë shkalla më e ulët e pllakatë në industrinë janë regjistruar në vitin 2009 403,8 mijë h

Në fund të vitit të kaluar, industria ka treguar trend pozitiv: operativ të fluturojnë helikopterë një pak më të vjetër — 4% për 402 mijë h. Megjithatë, a do të thotë kjo se ky trend pozitiv do të vazhdojë, është e paqartë.

Një pasqyrë e ekonomisë

Vlen të përmendet që që të dy të kaluarën për të zvogëluar numrin e fluturimit orë të helikopteri ka ndodhur mes financiare dhe krizës ekonomike të vitit 2008 dhe 2014-2015, e Cila është mjaft e natyrshme, si të aviacionit civil është, në fakt, pasqyron se çfarë po ndodh me ekonominë. Të paqëndrueshme situatën ekonomike dhe sanksionet e kanë çuar në një zvogëlim në kërkesën për helikopter të shërbimeve nga ana e naftës dhe gazit kompanitë, shërbimet gjeologjike — kryesore që paguajnë konsumatorët e shërbimeve të aviacionit. Industrialistët, për të siguruar qasje të largët në të gjitha fushat, filloi të zhvillojë rrjetin e transportit: në ndërtimin e urave, rrugëve dhe hekurudhës rrugët, aeroportet. Përveç kësaj, vaji i gjigantëve disi të zhvilluar një helikopter privat për operatorët e “Gazprom Avia” (“Gazprom”) dhe “Art Avia” (“Rosneft”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *