{:mk}STLC примил пратка на четири хеликоптери Ми-8AMT

{:mk}

Државата транспорт лизинг компанија (gtlk) има примено од Ulan-Уде авијација растенијата (U-UAZ, влегува во холдинг “Хеликоптери од Русија”) партија на четири хеликоптери Ми-8AMT. Авионот доставени според договорот во девет Ми-8AMT и шест Ми-8MTV-1 склучен во декември 2018.

Сите четири автомобили ќе бидат предадени на авиокомпанијата “SKOL”, вклучувајќи за употреба во Krasnoyarsk територија и во Khakassia, во Abakan, во интерес на авионот. Хеликоптери, за разлика од стандардните обезбедени од страна на STLC, опремени со дополнителни резервоари за гориво, со што се зголемува нивниот број.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *