За Cofrance SARL (AVIAV TM)

Cofrance SARL (AVIAV TM) е водечки воздушен брокер за воздухопловство кој беше основан во Ница пред 10 години. Сега оваа француска компанија има претставништва и бизнис администрација во 117 различни земји низ целиот свет.

Нашите клучни специјализирани области се : бизнис, медицинска и карго авијација. Ние обезбедуваме следниве услуги:

 • Резервации со авион и хеликоптер
 • Изградба, продажба, поправка и приспособување на воздухопловни средтсва
 • Комерцијално управување (поддршка и одржување на воздухопловни средства и хеликоптери)
 • Обезбедување на бродови и авиони,
 • Правна поддршка (решавање на главни спорови поврзани со аеродроми и авиокомпании)
 • Консултации со стручни лица за воздухопловство.

Cofrance SARL (AVIAV TM) има активности на пет континенти. Како најголем лидер на пазарот, компанијата има воспоставено соработка со водечки корпорации во светот, аеродроми и авиопревозници. Имаме пристап до повеќе од 100.000 авиони и нудиме бизнис, медицински и транспортни услуги за поединци и организации.

Виталиј Архангелски, е основач и извршен директор на Cofrance SARL (AVIAV TM) во авијацискиот бизнис веќе 20 години. Во текот на овој период, неговата компанија има стекнато искуство во воздухопловни и аеродромски операции во Европа, Русија и низ целиот свет. Денес, седиштето се наоѓа во центарот на Ница, веднаш до легендарниот хотел Негреско.

Осигурителното и кредитното работење на компанијата е регулирано од француската државна власт  ORIAS (N 14005763) и е сертифицирана по стандардите  ISO 9000. Во своето работење, компанијата се придржува до принципот TQM (Total Quality Management Општо управување со квалитет ).

Cofrance SARL (AVIAV TM) е член на меѓународно признати авијациски здруженија и тоа:

 • EBAA (Европската асоцијација за бизнис во воздухопловството),
 • НБАА (Национално здружение за воздухопловство),
 • EBAA (Европска асоцијација за бизнис во воздухопловството – Франција)

– Нивото на квалитетот на услугите и стандардите за безбедност се проверени и сертифицирани од водечките меѓународни професионални организации:

 • Виверн ЛТД (Водач за безбедност на летањето),
 • ARGUS International (Мултинационална компанија со мултилатерална нивоа на ревизија),

– Таа е најголем  учесник во шоуто како  најпознат индустриски за претставување  за 7 години по ред,

– Ги исполнува меѓународните барања за индустријата;

– Ги следи политиките на AML со користење на модерни KYC процедури.

Нашите главни договори се затворени преку клучните правни практики во Лондон, Париз, Токио и Вашингтон. Клиентските средства се депонираат во посебни сметки на клиентите во CIC Банк во Франција и сите се регистрирани во CERES регистрите  во Франција. Cofrance SARL (AVIAV TM) има 20 милиони долари во осигурување за покривање на трошоците во случај на професионална компензација.

Компанијата обезбедува подршка преку членска картичка за авијација за секоја трансакција извршена од секој член. Најновите  електронски услуги овозможуваат највисоко безбедносно ниво за клиентите . Водечките експерти во индустријата се достапни за нашите клиенти цело време.

Cofrance SARL (AVIAV TM) е вашиот неопходен партнер во авијацискиот бизнис.